Φορείς

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Το 1927, πενήντα παραγωγοί της περιοχής Νάουσας ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν έναν από τους πρώτους Συνεταιρισμούς στην Ελλάδα, με σκοπό την από κοινού διάθεση των προϊόντων τους. Το 1989 ο Συνεταιρισμός οργανώθηκε στα πρότυπα των σύγχρονων Ομάδων Παραγωγών παρακολουθώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς και τα νέα δεδομένα στην παραγωγή.

Σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάουσας αποτελείται από 1457 παραγωγούς - μέλη και είναι ο πιο δυναμικός στην Ελλάδα, διαθέτοντας πάνω από 25.000 τόνους φρέσκων φρούτων τον χρόνο στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές. Ο Συνεταιρισμός, με στόχο τη διασφάλιση της υψηλότερης ποιότητας για τον καταναλωτή, έχει αναπτύξει ένα δυναμικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής και διαθέτει πιστοποίηση AGRO 2.1-2.2 από τον AGROCERT και πιστοποίηση ISO 22000 για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροδοχωρίου «Ο Αλέξανδρος» ιδρύθηκε το 2009 και αποτελεί τον φορέα αποκλειστικής διαχείρισης του κερασιού ΠΟΠ «Τραγανά Ροδοχωρίου», τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σήμερα ο Συνεταιρισμός αριθμεί 63 μέλη και είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος οργανισμούς του Νομού Ημαθίας. Στην πορεία του δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς, κυρίως όμως την εμπορία των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Εξελίχθηκε γρήγορα διευρύνοντας τις δραστηριότητες του, αυξάνοντας την παραγωγή κερασιού, και μένοντας προσηλωμένος στην ποιότητα του προϊόντος.

Όραμα και στόχος του Συνεταιρισμού είναι να γνωρίσει ο καταναλωτής τα κεράσια ΠΟΠ «Τραγανά Ροδοχωρίου», ένα μοναδικό σε εμφάνιση, γεύση και άρωμα προϊόν.